پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 302419
ضرورت پرهيز از استنشاق مستقيم مواد شوينده
تاریخ انتشار : 1403/12/14 08:56:49
نمایش : 115
يک پزشک عمومي با اشاره به اينکه رهيز از استنشاق مستقيم مواد شوينده بسيار مهم است گفت: برخي افراد در فضاهاي بسته مواد سفيد کننده و پاک کننده را با هم ترکيب مي‌کنند که بسيار خطرناک است.
سيمين منصوري در گفتگو با خبرنگار پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از «جهانبين نيوز»، در خصوص خطرات گازهاي سمي شوينده‌ها در خانه تکاني ايام عيد اظهار داشت: با نزديک شدن به فصل بهار و رونق گرفتن خانه تکاني‌ها، بيشترين مراجعان به اورژانس‌هاي مسموميت‌ها افرادي هستند که بر اثر استفاده زياد از مواد شوينده دچار مسموميت يا آلرژي‌هاي تنفسي شده‌اند. 

وي تصريح کرد: مواد شوينده حاوي گازهايي هستند که به خودي خود براي دستگاه تنفسي مضر است و مخلوط کردن شوينده‌ها با هم باعث واکنش و توليد گازهاي بسيار مضرتر مي‌شود. اين ترکيبات سمي منجر به مسموميت شديد خواهد شد.

اين پزشک عمومي گفت: هنگام استفاده از مواد شوينده بايد زمان استفاده را تا حد امکان کوتاه کرد و ترجيحاً در فضاي باز و يا در فضاي بسته‌اي که هواکش و تهويه دارد از اين مواد استفاده کرد. 

منصوري بيان داشت: مواد شوينده، پاک کننده و ضدعفوني کننده ماهيت سوزانندگي دارند و در صورت عدم مصرف درست، سلامت اعضاي خانواده را تهديد مي‌کنند. همچنين، در استفاده از اين مواد بايد حتماً از دستکش استفاده کرد تا از سوختگي و آسيب به پوست جلوگيري شود.

وي تأکيد کرد: پرهيز از استنشاق مستقيم مواد شوينده بسيار مهم است. برخي افراد در فضاهاي بسته مواد سفيد کننده و پاک کننده را با هم ترکيب مي‌کنند که گاز کلري که از ترکيب اين محصولات متصاعد مي‌شود بسيار سوزاننده است و باعث تنگي نفس و يا اسپاسم تنفسي و حتي مرگ فرد مي‌شود. بنابراين، حتماً در زمان استفاده از اين مواد درها و پنجره‌ها را باز بگذاريد تا از آسيب‌هاي احتمالي به ريه‌ها و سيستم تنفسي جلوگيري شود.

منصوري خاطرنشان کرد: اگر مواد شوينده روي پوست يا داخل چشمتان ريخت، ضمن قرار گرفتن در مکاني که تهويه مناسب دارد، محل را با آب معمولي شست‌و شو دهيد.

وي اذعان داشت:  در بسياري از موارد ديده مي‌شود که برخي به اشتباه، زماني که اين ترکيبات در چشم و يا روي پوست ريخته مي‌شود، از ترکيبات سوزاننده اسيدي و يا قليايي ديگري براي شستشوي محل آسيب ديده استفاده مي‌کنند که اين کار بسيار خطرناک است و شرايط را پيچيده‌تر مي‌کند. بهترين اقدام رقيق کردن با کمک آب معمولي و ولرم است.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html